Wiecie co, ze szpinakiem to jest chyba taki problem, że wszyscy stereotypowo kojarzą go z rzadką kupą jadaną przez naszych rodziców. Czasy się zmieniły i za pomocą szpinaku można teraz wyczarować wspaniałe potrawy! :) Jak ktoś nie lubi takiej ciapy, to niech nie kupuje mrożonego, rozdrobnionego, tylko świeży w liściach. Takie liście podczas smażenia się kurczą, ale nie robią się ciapowate :-) Ja uwielbiam wszelkie dania ze szpinakiem, ale warunkiem jest jego odpowiednie przyprawienie: musi być smażony na odrobinie masła, z dużą ilością czosnku, z pieprzem i solą, i najlepiej jeszcze z odrobiną gałki muszkatołowej :) Wtedy jest przepyszny! Świetnie komponuje się z zapiekanym żółtym serem, z drobiem, z makaronem... :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.