Wysłany: 27 Grudzień 2010, 15:08 Jak utrzymać motywację do pracy?
Ostatnio mam coraz mniej motywacji do pracy i siedząc w biurze zastanawiam się nad sposobami by ją w sobie zrodzić. Doszłam w tym wszystkim też do wniosku, że wina nie do końca leży we mnie, ale winni są też moi pracodawcy. Czy w waszych miejscach pracy stosuje się jakieś rodzaje gratyfikacji pracowników, w stylu premii za wyjątkowo dobrze wykonaną prace, albo wspólnych wyjazdów? Ja bardzo chciałabym żeby u nas było coś w rodzaju tego, co proponuje biuro podróży Mega Travel, czyli wyjazdy integracyjno-motywacyjne wszystkich pracowników. Kilka dni razem nie tylko zmobilizuje do pracy, ale też pozwoli lepiej się poznać. Co wy o tym myślicie? Jak jest u was?
_________________ [Sygnaturka dostępna od 25 postów]
W mojej firmie nie ma czegoś takeigo jak premia za zasłyugi :) ale oczywiście trafiają się obcinki za kiepsko wykonywana robotę. Najczęsciej najbardziej doceniani sa prezesi zwykłym pracownikiem nikt sie nie przejmuje. A integracji już dwa lata nie było.....
tu masz metody oceny pracowników http://www.kariera.pl/czytaj/841/zasady-oceny-pracownikow/
W mojej AP Edukacji nauczyciele motywują nas do nauki przeprowadzając nam ciekawe zajęcia :) Dowiadujemy się różnych ciekawostek i nie mamy problemu z motywacją ;)
mozna sie motywowac mysląc ze niektórzy nie mogą nic znaleźc wiec jestesmy uprzywilejowani że mamy jakakolwiek prace:)
Dokładnie najlepszym motywatorem jest to, że zarabiamy pieniążki i żyjemy w "normalnych" warunkach a nie na ulicy. Jak widzę osoby bezdomne lub takie którym sie nie układa w życiu to doceniam to co mam czyli np pracę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.