Chcę sprzedać auto, nie mam jednak czasu bawić się w wystawianie ogłoszeń, spotkania z ewentualnymi kupcami i negocjacje cen.... Znajomy polecił mi skup aut OtoSkup.pl poprzez stronę można dokonać wyceny pojazdu: http://otoskup.pl/formularz.html :) OTOSKUP.PL to firma zajmująca się odkupem za gotówkę samochodów osobowych, dostawczych, motocykli oraz wszelkich innych pojazdów.
Tylko, że na skupie nie zapłacą Ci zbyt dużo, a na pewno nie tyle ile ten samochód jest faktycznie wart. Ja raz sprzedałam samochód dosłownie w 10 min na OtoMoto.
Jestem za sprzedażą na wolnym rynku. Swój pojazd przygotowałem do sprzedaży w kilka godzin. Kupiłem plak, pastę Turbo, opony nabłyszczyłem K2 Bold i odkurzyłem na myjni. Sprzedałem po 3 dniach z parkingu.
Hajbek dobrze pisze:) Trzeba przygotować samochód do sprzedaży. Ja wybrałem się do warsztatu Pana Materli, żeby naprawić klimatyzację. Z działającą samochód był znacznie więcej wart:)
Oczywiście, że trzeba dobrze przygotować samochód. Czasem wystarczy go po prostu umyć i odkurzyć w środku, o czym mało kto pamięta. Myślę też, że warto poświęcić trochę wolnego czasu i wystawić ogłoszenie na stronie: http://sprzedajemy.pl/motoryzacja/samochody-osobowe. To nic nie kosztuje, a w przypadku sprzedaży można liczyć na więcej niż otrzymalibyśmy w skupie.
Ok, ale pamiętaj, że jeśli chodzi o sprzedaż auta, to nie warto już korzystać z otomoto, bo podnieśli stawki dziesięciokrotnie. Lepiej wybrać darmowe i popularne serwisy jak sprzedajemy.pl. Ja tak zrobiłem i nie żałuję.
Ja też przymierzam się aktualnie do sprzedaży auta, ale póki co czytam o naprawie wgnieceń samemu, bo muszę usunąć kilka takich uszkodzeń, zanim samochód znajdzie nowego właściciela.
Tak? Mój brat wystawiał niedawno na otomoto i było to całkiem opłacalne.
Sporo się tam zmieniło, teraz są wysokie opłaty za wystawienie. Dlatego ja wolę sprzedawać auto na sprzedajemy.pl, bo tam tak naprawdę za nic nie płacę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.