budyn czekoladowy, lody , ktorych teraz niestety jesc nie moge;/ , salatka owocowa albo jogurt z owowcami aha musze tez dodac galaretke z bitą smietana a latem dochoda truskawki;P
Pamietam jak kiedyś jadłam w kawiarni pyszny deser. Chyba były tam lody, jakiś krem do tego posypana czekoladka i wisieńki. Pycha. Uwielbiam desery, bo kocham to co słodkie i pyszne.
_________________ Zapraszam www.linkarnia.pl
ewaaaa4
Wiek: 37 Dołączyła: 21 Sie 2014 Posty: 155
Wysłany: 7 Kwiecień 2015, 07:02
Składniki
Dwie galaretki (jedna czerwona)
1 opakowanie (250ml) śmietany kremówki
2 łyżeczki cukru pudru
Biszkopty
Wódka do namoczenia biszkoptów
Sposób przygotowania
1.
Czerwoną galaretkę rozpuszczamy w połowie porcji wody podanej na opakowaniu i wylewamy na płaską powierzchnię, zostawiamy do całkowitego stężenia.
2.
Drugą galaretkę rozpuszczamy zgodnie z instrukcją na opakowaniu (używając ¾ porcji wody podanej na opakowaniu) i zostawiamy do momentu aż zacznie lekko tężeć.
3.
Gdy galaretka zaczyna tężeć, ubijamy dobrze schłodzoną śmietanę na sztywno. Do śmietany dodajemy stopniowo lekko stężałą galaretkę i 2 łyżeczki cukru pudru (przesiewamy go do śmietany).
4.
Biszkopty moczymy w alkoholu i układamy na tortownicy o średnicy około 20cm. Następnie wylewamy na nie masę i wykładamy do lodówki żeby torcik lekko stężał.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.