Wystawne kolacje, którymi dr Lecter raczy swoich gości w serialu ”Hannibal”, są ucztą nie tylko dla podniebienia, ale przede wszystkim dla oka. Za wymyślne stylizacje odpowiada Janice Poon – artystka i scenografka. W pierwszym sezonie serialu dominowała kuchnia francuska. W drugim sezonie, który będziecie mogli oglądać już od środy 2 kwietnia o godz. 23.00 w AXN, kulinarny motyw przewodni stanowi Japonia.
Cechą wspólną tych dwóch różnych stylów kulinarnych jest elegancja i wysublimowanie. Dlatego tak bardzo pasują do Hannibala. Który rodzaj kuchni bardziej przypadł wam do gustu?
Oglądając oba sezony, zdecydowanie wolę potrawy przyrządzane w części drugiej, ponieważ sam kiedyś próbowałem stworzyć danie z kuchni japońskiej i wiem ile trudu trzeba czasem w nie włożyć. Sądzę również, że lepiej się prezentują i dobrze maskują składniki, z których zostały zrobione ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.