Tanio, szybko, prosto! Przepis pochodzi ze strony tast.pl :)
Składniki:
300 g cieciorki, 2 l wody, 8 łyżek drobnych płatków orkiszowych, 2 ząbki czosnku (rozgniecione), 1 łyżka kminku/bertramu/galangi/gałki muszkatołowej, szczypta soli/piepru, olej słonecznikowy do smażenia.
Wykonanie:
Cieciorkę namoczyć wieczorem przed planowanym przygotowywaniem potrawy, odcedzić, osuszyć, wylać wodę. Gotować w świeżej wodzie, nastepnie zmielić dwukrotnie przepuszczając przez maszynkę do mielenia, wymieszać z płatkami i przyprawami a z powstałego ciasta uformować 3-centymetrowe kuleczki. Smażyć na oleju słonecznikowym aż nabiorą zlotego koloru, odsączyć. Podawać na ciepło lub na zimno z sosem migdałowym.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.