Wysłany: 8 Styczeń 2025, 10:23 Szukam pomocy przy kredycie na mieszkanie
Mam na oku jedno mieszkanie, ale wiadomo, nie mam wystarczającej ilości kasy. Chcę wziąć kredyt, ale nie chce się wpakować w jakieś zawiłe umowy. Macie jakiś pomysł, u kogo się doradzić, aby też pomógł?
To zależy od Twojej zdolności kredytowej – czyli zarobków, historii w BIK i wkładu własnego. Banki teraz wymagają najczęściej minimum 10-20% wkładu własnego. Najlepiej zacząć od sprawdzenia swojej zdolności kredytowej, żeby wiedzieć, na jaką kwotę możesz liczyć. Fajną opcją jest skorzystanie z doradców, np. z https://www.dofin.pl/kredyt-na-zakup-nieruchomosci/, bo oni krok po kroku wytłumaczą, co i jak. Przygotuj się na papierologię, ale z pomocą specjalisty to wszystko idzie sprawniej. No i ważne, sprawdzą Ci różne oferty, bo różnią się oprocentowaniem i warunkami.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.