Macie swoją domową biblioteczkę? Jesli tak opisz nam ją.
Jaka jest główna tematyka książek, jak są poustawiane itd.
A może ktoś zdjęciem się pokusi 8-)
Ja tam nie mam dużo książek. Same encyklopedie. Ja malo czytam więc nie potrzebuje ich jak na razie.
_________________ W chwili, gdy poczujesz w sercu miłość i doświadczysz jej głębi, odkryjesz, że dla Ciebie świat już nie jest taki sam, jak był do tej pory
ja mam jako taką biblioteczkę w domu. w sumie to że ją mam zasługuję w większości mamie bo przez wiele lat ksiązki kupowała. jka byłam z siostrą mniejsza to miałyśmy pełno ksiązek dla dzieci, potem z iegiem czasu remontem i w ogóle zostały nam tylke te ulubione z dzieciństwa. w obecnym czasie więkoszość książek u mnie to różnego rodzaju słowniki i przede wszystkim encykolpedie. Mam też dość sporo lektur (w ksiażce jak i jako film) no zwykłe ksiązki też się znajdą i takie za osiągniecia w skzole czy coś o ziwerzetach czy czymś też mam
Tata ma biuro i cała jedna ściana to książki. On sobie je jakoś tam układa jak mu pasują, ale generalnie dużo tam lektur, powieści, jak Lalka, Pan Tadeusz(kilka), Mały Książę, Krzyżacy i wiele innych, głównie polskich. Poezja Mickiewicza i innych. Dużo też książek których nie czytałam, starych bardzo, takie bardzo brązowe kartki, napisów prawie nie widać, ale fajnie wyglądają takie stare:-) Jeszcze jest dużo książek dla dzieci, albo takich typu "Jak grać na harmonijce"-o, takich jest dużo, mama z tatą kiedyś nakupowali:P Troche kucharskich... Ogółem jest tych książek bardzo dużo, ale raczej ich nie czytam.
A te wszystkie encyklopedie, słowniki nie są tam bo one sa ciągle potrzebne i w innym pokoju;-)
Też mamy sporo ksiązek nawet po babci, dużo tych z dzieciństwa (nawet mojej mamy), słowniki, lektury, encyklopedie, ale też takie, które mam z zapałem czytała w młodości, a teraz ja je czytam. Jakos się uzbierało...
_________________ Piękno kobiety jest formą władzy!
na polce mam troche ksiazek , wiekszosc dostalam od ciotki ,sa to lektury oraz inne ksiazki typu slowniki , encyklopedie , za czesto znich nie korzystam poniewaz teraz moge siasc przed kompa i sprawdzic jakies slowo czy cos tam .
Mam dość sporo książek. Po encyklpedie, słowniki, biologię Ville' go, atlasy, a zakończywszy na różnych lekturach.
Dosć sporo tego jest w moim domu, a starsze książki, zza czasów mojej mamy młodości walają się na strychu.
W moim domu jest mnóstwo książek. Wszyscy jesteśmy owładnięci magią czytania:) Moja osobista biblioteczka, tzn. złożona z pozycji, które sama sobie zakupiłam, jest jeszcze malutka. Kupuję sobie książki o tematyce obyczajowej, etycznej, realistyczne lub z pogranicza fantasy. Mam nadzieję, że kiedyś będzie pokaźna i okazała, oczywiście złożona z samych niebanalnych pozycji:) Mam też kilka ciekawych książek w formie elektronicznej. Też jest ich jeszcze zbyt mało, aby mówić o elektrycznej biblioteczce, ale mam upatrzone swoje własne miejsce w Internecie, gdzie szukam czegoś interesującego i podejrzewam, że obydwie moje biblioteczki sukcesywnie będą się powiększały:) Jeżeli ktoś czytuje książki elektroniczne, to polecam ze swojej strony goneta.net. Ja bardzo lubię książki, jakie tam prezentują.
_________________ [Sygnaturka dostępna od 25 postów]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.