Wysłany: 13 Kwiecień 2009, 08:28 Wyrostek robaczkowy, trzeci migdał.
Czy mieliscie już wycinany tzw. " trzeci migdał" albo wyrostek robaczkowy? a moze przechodziliscie jakis inny zabieg? jesli tak to kiedy to było i jakie uczucia Wam towarzyszyły.
Migdałków wycinanych jeszcze nie miałam nigdy,byłam tylko na badaniu migdałków gdzie facet cała dłoń włożył mi do buzi,co za uczucie :] na szczęście wszystko było dobrze.
Natomiast wyrostek miałam wycinany już ładnych parę lat temu,dokładnie było to na wakacjach gdy skończyłam 5 klasę podstawówki,w ostatnim tygodniu złapał mnie okropny ból i poszłam pod nóż.Pamiętam,że bardzo się bałam operacji,gdyż była to pierwsza w moim życiu.Pamiętam jak dostałam narkozę i wciągu kilku sekund oczy mi się zamknęły.Operacja trwała jakieś 30 min,po skończeniu byłam lekko już wybudzona i pamiętam jak pielęgniarka mi rurkę z buzi wyciągała i wtedy mnie cofnęło do przodu ale nie zwymiotowałam :P W pierwszy dzień po czułam się strasznie,nie mogłam wstać z łóżka tak mi się potwornie kręciło w głowie i taki miałam ból brzucha,ale z dania na dzień było coraz lepiej,po tygodnniu wyszłam ze szpitala.Pamiętam jeszcze ten okropny smród tego szpitala,aż na wymioty brało :->
2.Jeśli się nie zgadzasz patrz punkt 1.
Ja trafilem do szpitala w 6 kl podstawówki z podejrzeniem zapalenia wyrostka robaczkowego, ale okazało się, że to zatrucie pokarmowe. Więc wyrostek jeszcze mi tam siedzi i sie dokarmia. Migdałki też mam w porządku.
_________________ W chwili, gdy poczujesz w sercu miłość i doświadczysz jej głębi, odkryjesz, że dla Ciebie świat już nie jest taki sam, jak był do tej pory
ja jeszcze nie mialam nic wycinane tylko podejrzenie o trzeci migdalek , natomiast moja kuzynka miala niedawno drugi zabieg i wycinali jej tzw" gangriona" czy cos takiego , ktory wyskoczyl jej na nadgarstku , gdy pierwszy raz szła na zabieg troche sie bała , ale za drugim nie było tak zle.
Kiedyś miałam podejrzenie, że mam 3-go migdałka, bo chrapałam i spałam z otwartą buzią.
Poszłam do laryngologa i stwierdzenie okazało się błędne.
Jak na razie wszystkie narządy mam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.