Wysłany: 5 Czerwiec 2009, 16:30 Kolory w naszych domach
Błękit, zieleń, żółć, czerwień.. w naszych mieszkaniach mogą być wszystkie barwy. One ożywiają nasze wnętrza, dzięki temu dom staje się ciepły, przytulny.
Jakie kolory występują u ciebie? Chodzi mi o ściany, dodatki itd.
Łazienka niebieska
Kuchnia jasna zieleń
Salon i sypialnia rodziców jasny beż
Korytaż i altana taki brąz połaczony z beżem
Mój pokój bordo (przewaga) z łososiem
Kasi pokój ciemny fiolet z jasnym fioletem
Przemka pokój taki niebieski z czarnym! (zajebi..... to wygląda) :D
Dodatki w kolorach ścian :D
_________________ Piękno kobiety jest formą władzy!
Mój pokój- Zieleń (Alpejska łąka z Duluxu) lecz niebawem będzie remont.
Sypialnia rodziców- kremowy
Salon- brzoskwiniowy
Salon numer 2- ecru i brąz i tynk strukturalny na jednej ścianie
Kuchnia- pomarańcz
Łazienka- ecru i brąz
Klatka schodowa na 2 ścianach tynk strukturalny w czerwieni, a reszta ścian w pomarańczu.
kuchnia - niebieska
1 łazienka - niebieska
2 łazienka - zielona
pralnia - biała
szatnia i biuro taty - biało-granatowe
gościnny i rodziców - khako-bordowy
pokój braci - żółto-niebieski
pokój brata - ściany czerwone z wymalowanymi żółtymi krechami po całych ścianach. Reszta pokoju brązowo czarna
pokój brata - biało-zielony
pokój siostry - połowa drewniana więc brazowy, poza tym żółto-bordowy.
mój i siostry pokój - też drewniany, trochę biały, reszta brązowa i pomarańczowa
korytarze - drewniane i białe
strych - drewniany
Więc u mnie sprawa wygląda tak:
pokój brata-fiolet z żółcią
łazienka-błekit
korytarz-pomarańcz
kuchnia-mocny pomarańcz
duży pokój-zielony
mały pokój-standardowa biel z fioletowymi dodatkami
Kolory potrafią ożywić każde wnętrza, w środku zimy można się poczuć jakby to była wiosna np. w pokoju zielonym (:
W tym momencie jest pastelowo - dominują pomarańcze, beże, żółty. Podobają mi się też białe wnętrza, dają wrażenie świeżości, fajnie to wygląda, jak tu:
http://www.domplusdom.pl/rozwiazanie/bia%C5%82y-salon
A ja mam dominację bieli. Z małymi wyjątkami :) Żółta łazienka, bo poranki muszą być optymistyczne. Zielona kuchnia, bo gotowaniw musi być przyjemne, no i ciepły odcie szarości na ednej ze ścian w salonie. Moim zdaniem to taki akcent z klasą :)
Zależy które pomieszczenie i dom ;p w moim rodzinnym wszystko jest w kolorach żółci, pomarańczy, a jedynie mój pokój - w kolorze wrzosowym :D natomiast na mieszkaniu chłopaka, pomagałam mu dobierać farby, sypialnie zrobił zieloną (mój pomysł) i pokój gościnny żółty ;) nad łazienką jeszcze rozmyślamy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.