Wysłany: 13 Grudzień 2009, 16:59 Chionka w naszych domach
Choinka na święta w domu jest coroczną tradycją w naszych polskich domach. Choinka powinna być kolorowo przystrojona, że by nie było smutno. Może żywa bądź sztuczna. Jakie macie choinki w swoich domach? Przyozdabiacie swoje drzewko w jednej tonacji np. wszystkie ozdoby są w kolorze niebieskim?
Strojenie choinki to też wielka sztuka.
pewnie będzie prawdziwa jak co roku,tylko że w tym roku będzie o wiele mniejsza.bombki czerwone i białe i do tego jedna para światełek no i może jakiś łańcuch.
2.Jeśli się nie zgadzasz patrz punkt 1.
U mnie jest mała i sztuczna choinka. W tym roku ubrałam ją bardziej pod kolor czerwony, a pod choinką położyłam sztuczne czerwone prezenty. Już niestety nie mam takiego zapału do ubierania choinki, bardziej się cieszyłam w okresie dzieciństwa. A jak jest u was? Tez zanik sentyment do ubierania świątecznej choinki?
Może nie strata czasu, ale jak robimy się starsi to takie usprawiedliwienia przychodzą nam często do głowy. Dla mnie cała ta czynność straciła już urok.
To może na starość każdy z nas poczuje od nowa prawdziwą radość ubierania choinki.
Ech teraz się ją ubierało potem będzie trzeba ją rozebrać. Hm może od razu włożę ją do wora ubraną, nie bedę musiała ubierać za rok :lol:
Ech teraz się ją ubierało potem będzie trzeba ją rozebrać. Hm może od razu włożę ją do wora ubraną, nie bedę musiała ubierać za rok
Ja tak z moją robię :] W pokoju mam pół metrową to nawet tch ozdób nie ściągam, tylok do wora i do piwnicy. A na nastepny rok tylko szmatką sie przeszyści i już :D
A*n*i*a napisał/a:
To może na starość każdy z nas poczuje od nowa prawdziwą radość ubierania choinki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.