Niedługo do kin wchodzi film z Tomaszem Kotem i Dawidem Ogrodnikiem "Disco polo". Wybieracie się do kina? jak myślicie, czy producentom udało się zrobić dobrą komedię czy raczej bazują na spektakularnym powrocie muzyki disco polo? Widziałam trailery i chociaż disco polo nie należy do moich ukochanych gatunków muzycznych ;) to zapowiada się całkiem śmiesznie.
_________________ [Sygnaturka dostępna od 25 postów]
Do muzyki to tak znowu wracać nie trzeba on a cały czas jest obecna, choćby w TV, koncertach, klubach czy weselach... do podziemia też nie schodziła, cały czas żyje.
Trailer widziałam, no ba... oczywiście, że się wybieram, jeszcze taka bombowa obsada :-)
Widziałem zwiastun tego filmu i faktycznie ma powera... ja mam zamiar isc na ten fil, chociażby na Kościukiewicz. To bardzo młody aktor, a zabrał się za napisanie scenariusza. Jestem ciekawy jak mu to wyszło, bo np. w filmie "Jaskółka" współautorem scenariusza był młody absolwet wydziału aktorskiego Łódzkiej Szkoły Filmowej i powiem wam, że byłem bardzo zaskoczony. Film super. Także chyba ci młodzi, zdolni aktorzy mają fajne pomysły i wiedzą co robią.... ;)
Do muzyki to tak znowu wracać nie trzeba on a cały czas jest obecna, choćby w TV, koncertach, klubach czy weselach... do podziemia też nie schodziła, cały czas żyje.
Trailer widziałam, no ba... oczywiście, że się wybieram, jeszcze taka bombowa obsada :-)
fakt, nie schodziła faktycznie do podziemi, ale nie da sie ukryć, że sukces zespołu Weekend jakoś tak ją bardziej wypuścił "do ludzi". No i te wszystki stacje radiowe i telewizyje, które graja coraz wiecej disco polo, jeszcze niedawno tak nie było.
a jęsli już mówimy o młodych twórcach, to ja też trzymam mocno kciuki za Kosciukiewicza. Młodzi mają świeze czesto bardzo dobre pomysły, którym warto dać szanse. Jakoś nie boje sie o ten film, wydaje mi się, że te wszystkie czynniki: obsada, Kosciukiewicz-scenarzysta, rezyser, z ktorym czytalam wywiad i wydaje sie byc łebskim facetem, niezły humor mogą złożyć się na naprawdę niezłe kino komediowe jakich nam ostatnimi czasy brakuje :)
Ostatnio w kinie widziałam zwiastun tego filmu. I tak się zastanawiam... Bo sam zwiastun był tak przepełniony akcją, że nie wiem czy na film coś jeszcze zostanie! Ale jeśli film będzie tak porywający jak trailer to wielkie brawa :D
Ostatnio w kinie widziałam zwiastun tego filmu. I tak się zastanawiam... Bo sam zwiastun był tak przepełniony akcją, że nie wiem czy na film coś jeszcze zostanie! Ale jeśli film będzie tak porywający jak trailer to wielkie brawa :D
a zauważyłeś tych kilka mrugnieć okiem do widzów? bo ja dopiero się za którymś razem zorientowałam i potem jeszcze gdzieś przeczytałąm, ze w filmie jest sporo smaczków dla kinomanów:) bardzo mnie to ciekawi, lubie sie doszukiwać róznych nawiązań.
a zauważyłeś tych kilka mrugnieć okiem do widzów? bo ja dopiero się za którymś razem zorientowałam i potem jeszcze gdzieś przeczytałąm, ze w filmie jest sporo smaczków dla kinomanów:) bardzo mnie to ciekawi, lubie sie doszukiwać róznych nawiązań.
Wiem, że to może być spora nadinterpretacja, ale jakoś tak nasuwa mi się tu skojarzenie z filmem Blues Brothers. Zwłaszcza jeśli chodzi o ilość akcji i zamieszania w filmie :P
Piotr - nie wiedziałam, że to on serio śpiewa! o.O
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.