Zastanawia mnie dziewczyny jakim sposobem depilujecie swoje nogi? Plastry z woskiem? Pianką i maszynką czy może depilatorem? Który sposób jest najlepszy? Dlaczego?
_________________ Piękno kobiety jest formą władzy!
Ja również depiluję się depilatorem (niedawno zakupiłam :P) na początku faktycznie bolało, ale teraz jest ok. Więc może apokalipsa przyzwyczaisz się? :) kiedyś goliłam maszynką, ale po pierwsze za dużo czasu to zajmowało a po drugie chyba mam zbyt wrażliwą skórę na takie coś, bo zdarzało się, że miałam małe otarcia bez względu czego używałam :-/
Właśnie jak to jest z tym depilatorem? Wiem, że jak się usunie włoski to starczy to na ok. 4 tygodnie. Sama bym chciała używać, ale boje się tego bólu. Czy to tak faktycznie boli? :) I jaki najlepszy jest model depilatora?
Cały czas gole nogi maszynką z pianką.
Sama bym chciała używać, ale boje się tego bólu. Czy to tak faktycznie boli? :)
nie jest tak zle :P wiadomo najgorzej na początku zanim się do tego szczypania przyzwyczaisz :P ja z depilatora korzystałam tylko raz i dałam sobie spokój wolę maszynkę,raz ciach i gotowe :mrgreen:
Koteczek napisał/a:
I jaki najlepszy jest model depilatora?
na tym to się zbytnio nie znam,ja mam z Philipsa.
2.Jeśli się nie zgadzasz patrz punkt 1.
Depilacja depilatorem jest faktycznie boląca, choc nie wiem jak to jest z tymi modelami z nakładka, którą się wkłada do zamrażarki czy lodówki. Łatwo idzie się przyzwyczaić. 4 tygodnie? No nie wiem, ale ja golę co dwa, a nawet co tydzien :P ale do bólu sie przyzwyczaisz Koteczku :P :D
Właśnie jak to jest z tym depilatorem? Wiem, że jak się usunie włoski to starczy to na ok. 4 tygodnie. Sama bym chciała używać, ale boje się tego bólu. Czy to tak faktycznie boli? :) I jaki najlepszy jest model depilatora?
Cały czas gole nogi maszynką z pianką.
Z tymi czterema tygodniami to trochę przesada faktycznie. Dwa to jest max.
Co do modelu to z tego co wiem lepiej jednak kupić taki trochę lepszy nie najtańszy, bo ma to wpływ na stopień bólu :P
Ja miałam przez ostatnie dwa lata taki najzwyklejszy, niedawno zamówiłam sobie nowy http://www.electro.pl/produkt-PHILIPS_Depilator_HP_6509_2F01_2B_NOTATNIK_magnetyczny_GRATIS-101194,192.html
i odczuwam różnicę. A w ogóle to z czasem włoski się robią delikatniejsze i depilacja jest mniej bolesna.
_________________ [Sygnaturka dostępna od 25 postów]
ja tez uzywam depilatora i tez swoj model kupilam na electro.pl, a doklanie ten: http://www.electro.pl/produkt-ROWENTA_Depilator_EP3130D0_Lovely_2B_NOTATNIK_magnetyczny_GRATIS-38989,192.html
jak mozecie przeczytac w specyfikacji 'uzbrojony' jest w kulki masujace, ktore zmniejszaja bol. fajna sprawa i naprawde dziala. gdyby tak nie bylo, wrocilabym do standardowych sposobow, czyli golarek, a tak mam swoj depilatory Lovely i jest lovely! :D
U mnie z depilacją nóg nie ma zbytniego problemu. Włoski mam jasne, cienkie i do tego wolno odrastają. Golenie nóg wystarcza mi raz na 1,5 tygodnia czasem i dłużej.
Ostatnio znalazłam przepis na pastę cukrową, która za cholerę nie chciała mi wyjść, bo a to przepisu się nie doczytalo, a to pomyliło się proporcję.
W końcu kupiłam plastry i muszę przyznać, że jestem bardzo zadowolona. Obawiałam się bólu, który nie był taki straszny. Na początku, kiedy przykleiłam plaster, chodziłam w nim z 5 minut, bo balam się odkleić. W końcu szarpnełam i wszystko było okej. Skóra mi się nie zerwała i przeżyłam :mrgreen: .
Kolejne szarpnięcia wykonywała moja koleżanka.
Jedynym minusem, jest to, że w przypadku jasnych włosków nie widać czy dokładnie pozbyliśmy się ich. Porównując maszynę z plastrami, wybieram to drugie ;) .
Jesli komuś szkoda czadu na maszynkę, można poddać się zabiegowi depilacji laserowej ;) efekt długo sie trzyma i nie trzeba tak często sięgać po maszynkę ;) chociażby klinika Lasermed stosuje tego typu zabiegi.
Ja swego czasu wykupiłam kupon na depilację laserową, miałam 6 zabiegów i teraz już mam problem pozbywania się włosków z głowy. Przynajmniej jak na razie :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.