Wysłany: 17 Listopad 2008, 08:23 Dodatki do kanapek
Kanapki, głównie na śniadanie i być może kolację, czy dodajecie do nich jakiś ketchup, musztardę, majonez? A może sos czosnkowy lub tatarski? Co Wam najlepiej smakuje?
Ja osobiście mogę dodać wszystko prócz musztardy, ketchupem polewam nawet pomidorka na kanapce :D
Ale najbardziej smakuje mi z sosem tatrskim lub czosnkowym, najlepiej Winiary :) i co z tego, że to kaloryczne :P lubię więc jem heh
_________________ Piękno kobiety jest formą władzy!
najczęściej ketchup bo jak się ser żółty je prawie tylko no to raczej mi nic innego nie pasuje, ale od czasu do czasu lubię tez inne sosy dodać ostatnio mama robi pyszny sos żurawinowy
dobra jest też kanapka z szynką i chrzanem,aż łzy stają w oczach :D
choć ja zamiast niego wolę ostrą,naprawdę ostrą musztardę po której aż sie w nosie zakręci :D
_________________
Das Schönste, was wir erleben können, ist das Geheimnisvolle.
Pamiętajcie:
1.Admin,Moderator ma zawsze rację.
2.Jeśli się nie zgadzasz patrz punkt 1.
ewaaaa4
Wiek: 37 Dołączyła: 21 Sie 2014 Posty: 155
Przygotowanie:
Wydrążone awokado zgniatamy widelcem na gładką pastę, dodajemy łyżkę octu (lub soku z cytryny) i pokrojone drobno suszone pomidory. Ja używam pomidorów suszonych bez zalewy, są mocno solone, więc właściwie do tej pasty soli nie użyłam, nawet pieprzu nie dodałam, ale można, jeśli chcecie coś bardziej ostrego. Po dwóch godzinach w lodówce pasta przechodzi smakiem pomidorów i jest bardzo dobra.
Jeżeli kanapka to świeża bagietka z kozim Chavroux. Nie znam lepszego połączenia, niż bagietka z kozim, odkąd spróbowałam go będąc we Francji. Dla mnie to idealne śniadanie, do tego jeszcze sezonowe owoce albo warzywa i będzie smacznie, a do tego zdrowo. :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.