Forum ogólnotematyczne - Popiszmy.pl Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 


Poprzedni temat «» Następny temat
Dodatki do kanapek
Autor Wiadomość
Diablica 


Wiek: 37
Dołączyła: 17 Paź 2008
Posty: 1427
Wysłany: 17 Listopad 2008, 08:23   Dodatki do kanapek

Kanapki, głównie na śniadanie i być może kolację, czy dodajecie do nich jakiś ketchup, musztardę, majonez? A może sos czosnkowy lub tatarski? Co Wam najlepiej smakuje?

Ja osobiście mogę dodać wszystko prócz musztardy, ketchupem polewam nawet pomidorka na kanapce :D
Ale najbardziej smakuje mi z sosem tatrskim lub czosnkowym, najlepiej Winiary :) i co z tego, że to kaloryczne :P lubię więc jem heh
_________________
Piękno kobiety jest formą władzy!
 
 
 
apokalipsa 


Zaproszone osoby: 2
Pomogła: 1 raz
Wiek: 34
Dołączyła: 20 Paź 2008
Posty: 1186
Wysłany: 17 Listopad 2008, 12:56   

nie lubie jesc tak na słucho,wiec zawsze dodaje ostrą musztardę,keczup,majonez,czasami sosy tatarskie,czosnkowy jest dobry :P
_________________
Das Schönste, was wir erleben können, ist das Geheimnisvolle.



Pamiętajcie:
1.Admin,Moderator ma zawsze rację.
2.Jeśli się nie zgadzasz patrz punkt 1.
 
 
 
Kala 


Wiek: 34
Dołączyła: 21 Paź 2008
Posty: 964
Wysłany: 17 Listopad 2008, 16:05   

wszystko co mozna ketchup , musztarde mogą byc nawet ostre, ale sosu czosnkowego jeszcze nie mialam na kanapce ;/ serio taki dobry ?;)
_________________
"Ohne Liebe hat keine Leben"
 
 
 
aduś. 


Wiek: 31
Dołączyła: 11 Lis 2008
Posty: 199
Wysłany: 17 Listopad 2008, 17:04   

najczęściej ketchup bo jak się ser żółty je prawie tylko no to raczej mi nic innego nie pasuje, ale od czasu do czasu lubię tez inne sosy dodać ostatnio mama robi pyszny sos żurawinowy
_________________

please, don't leave me.
 
 
 
apokalipsa 


Zaproszone osoby: 2
Pomogła: 1 raz
Wiek: 34
Dołączyła: 20 Paź 2008
Posty: 1186
Wysłany: 27 Listopad 2008, 19:45   

dobra jest też kanapka z szynką i chrzanem,aż łzy stają w oczach :D
choć ja zamiast niego wolę ostrą,naprawdę ostrą musztardę po której aż sie w nosie zakręci :D
_________________
Das Schönste, was wir erleben können, ist das Geheimnisvolle.



Pamiętajcie:
1.Admin,Moderator ma zawsze rację.
2.Jeśli się nie zgadzasz patrz punkt 1.
 
 
 
ewaaaa4 

Wiek: 37
Dołączyła: 21 Sie 2014
Posty: 155
Wysłany: 7 Kwiecień 2015, 07:07   

Składniki:
1 awokado (125g)
suszone pomidory (25g)
1 łyżka octu winnego (10ml)
przyprawy (sól, pieprz)








Przygotowanie:
Wydrążone awokado zgniatamy widelcem na gładką pastę, dodajemy łyżkę octu (lub soku z cytryny) i pokrojone drobno suszone pomidory. Ja używam pomidorów suszonych bez zalewy, są mocno solone, więc właściwie do tej pasty soli nie użyłam, nawet pieprzu nie dodałam, ale można, jeśli chcecie coś bardziej ostrego. Po dwóch godzinach w lodówce pasta przechodzi smakiem pomidorów i jest bardzo dobra.
_________________
żyj chwilą
 
 
chmura gradowa 

Dołączyła: 19 Gru 2012
Posty: 497
Wysłany: 27 Kwiecień 2015, 07:48   

Od jakiegoś czasu zakochałam się w panini i często robię sobie takie kanapki na ciepło na śniadanie.
 
 
MiniMaxi 


Wiek: 36
Dołączyła: 27 Kwi 2015
Posty: 58
Wysłany: 27 Kwiecień 2015, 13:01   

ostatnio do wszystkich kanapek dodaję roszponki. jak dla mnie super dodatek. oczywiście odrobina majonezu zawsze mile widziana:)
 
 
biegnij1 

Dołączył: 10 Lip 2014
Posty: 395
Wysłany: 28 Grudzień 2015, 21:53   

Tez bardzo lubię, chociaz jednak wolę pietruszkę, bo jest bardzo wyrazista.
 
 
chmura gradowa 

Dołączyła: 19 Gru 2012
Posty: 497
Wysłany: 15 Styczeń 2016, 11:53   

Ja nie przepadam za pietruszką w kanapkach. Właśnie ze względu na ten wyrazisty smak.
 
 
piszeta 

Dołączyła: 22 Lip 2014
Posty: 407
Wysłany: 15 Styczeń 2016, 13:23   

Ja także nie lubię pietruszki w kanapkach. Wolę np. słonecznik.
 
 
chmura gradowa 

Dołączyła: 19 Gru 2012
Posty: 497
Wysłany: 26 Styczeń 2016, 08:26   

A w jakiej postaci jesz ten słonecznik w kanapkach? Ja czasami przygotowuję pastę słonecznikową.
 
 
King 

Dołączył: 18 Mar 2016
Posty: 26
Wysłany: 18 Marzec 2016, 11:55   

Ajwar
 
 
chmura gradowa 

Dołączyła: 19 Gru 2012
Posty: 497
Wysłany: 19 Marzec 2016, 14:44   

Dajesz ajwar na kanapki? Ja tej pasty używam raczej jako dodatek do różnych dań.
 
 
Nela 

Dołączyła: 21 Mar 2014
Posty: 338
Wysłany: 31 Maj 2016, 19:41   

Jeżeli kanapka to świeża bagietka z kozim Chavroux. Nie znam lepszego połączenia, niż bagietka z kozim, odkąd spróbowałam go będąc we Francji. Dla mnie to idealne śniadanie, do tego jeszcze sezonowe owoce albo warzywa i będzie smacznie, a do tego zdrowo. :)
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by PhpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Theme xand created by spleen modified v0.4 by warna


Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.

Zapoznaj się również z nasza Polityka Prywatnosci

  
ROZUMIEM
Reklama
Baza przepisów kulinarnych Reklama


Chmura tagów

sport transport eventy nauka języka szkolenia mieszkania depresja komin agencja basen niemcy auto motoryzacja podróże telefon nieruchomości biuro biura język samochody auta badanie ogród biura uroda poznań nieruchomości wesele konferencje przeprowadzka depresja przesyłki Toruń mieszkania dla młodych kredyt anglia domy język wesele hotel agd sport sport remont dom i mieszkanie sopot samochód kobieta ubrania koszulki